קוראים לי ישי אופיר, נשוי ואבא ל-4 ילדים מתוקים, גרים כיום בפרדס חנה (מקום נפלא, מומלץ :))
אז איך הגעתי ללמד אנגלית?
אבא שלי אמנם במקור מאנגליה אבל אני לא דובר אנגלית מלידה. לגמרי לא. הזיכרון הראשון שלי עם אנגלית הוא מגיל 5 בערך, מהביקורים אצל סבתא-רבתא שלי בירושלים. היא לא ידעה עברית, ואני כ"כ רציתי לדבר ולשחק איתה. אז כל פעם הלכתי לאבא שלי ושאלתי "איך אומרים באנגלית כך וכך?" ואז הייתי בא אליה עם המילים, היא היתה עונה ואז שוב לחזרתי לאבא- "מה זה אומר מה שהיא אמרה לי?" וכן הלאה.
בשנים הבאות למדתי שלפעמים המתנות הכי טובות בחיים מגיעות דווקא מהאתגרים הכי גדולים. כשהייתי בן 8, נסענו כל המשפחה לשנתיים בדרום אפריקה. כילד ישראלי שהגיע לסביבה חדשה לגמרי, האנגלית הייתה בשבילי אתגר לא פשוט. אני עדיין זוכר את המבוכה כשילדים צחקו על הטעויות שלי, אבל לא הייתה לי ברירה – הייתי חייב ללמוד את השפה כדי להסתדר.
כשחזרתי לארץ לכיתה ה', פתאום הבנתי את גודל המתנה שקיבלתי. בזמן שחברים שלי התמודדו עם שיעורי האנגלית המאתגרים, בשבילי זה היה טבעי. זכור לי למשל שהיו שואלים אותי שאלות דקדוק כמו 'איך אומרים – I can run או I am can run?'. ואני ידעתי את התשובה הנכונה באופן אינטואיטיבי, אבל לא תמיד ידעתי להסביר למה. זה הוביל אותי להבנה עמוקה יותר של חשיבות הבנת יסודות השפה.
לפני כ-15 שנה גיליתי את האהבה האמיתית שלי – להנגיש את השפה האנגלית לילדים. אני קורא לזה 'להתיידד עם האנגלית'. בעיניי, זה בדיוק כמו לקחת מישהו שלא מכיר כדורגל והכל שם נראה לו בלאגן מאיים, וללמד אותו את חוקי המשחק מההתחלה ממש: איפה גבולות המגרש, מה זו רחבת השוער, וכך הלאה. ככל שמבינים יותר את הכללים, ככה המשחק נהיה פחות מאיים.
למה אני מדבר דווקא על כללי הדקדוק?
קודם כל כי זה החלק שבדרך כלל הכי מאתגר תלמידים ואני שמח על היכולת להעביר דברים מורכבים דרך הסברים פשוטים.
ושנית, כי מדובר בשפה שלימה. כולנו היינו רוצים לדעת את כל אוצר המילים באנגלית, ואני בהחלט בעד להשקיע בזה, אבל חשוב לזכור שאוצר מילים זה דבר כמעט אינסופי. רק תחשבו לרגע בכמה מילים שונות בעברית אתם משתמשים מדי יום, בדיבור ובמחשבות. אלפי מילים! עם מספר שעות לימוד האנגלית במערכת החינוך, אין לתלמיד סיכוי ללמוד אלפי מילים, בשביל זה צריך ממש לחיות בסביבה שכולה אנגלית. מה שכן אפשרי בהחלט הוא להכיר את הכללים, כמובן יחד עם הבנה ותרגול.
במהלך השנים ראיתי איך תלמידים שבהתחלה ממש חששו מאנגלית או אפילו שנאו את המקצוע ולא היו שותפים בכלל בשיעור בכיתה, פתאום מספרים לי שהתחילו להשתתף, להתעניין וגם – להצליח. הדגש שלי על הבנת יסודות הדקדוק, אותם כללים בסיסיים שלפעמים לא מספיק מוסברים בכיתה, עוזר לתלמידים לבנות בסיס חזק ובטחון בשפה.
כשפנו אלי עוד ועוד תלמידים וביקשו את עזרתי ולא היתה לי אפשרות להכניס אותם בלו"ז השיעורים, הבנתי שאני צריך לבנות מערכת שתאפשר לי לשתף כמה שיותר תלמידים בנכס הזה שלי. כך נולד הקורס הדיגיטלי הראשון שיצרתי. הקורס שלפניכם כאן באתר – "הכנה לחטיבת הביניים" הוא הקורס השלישי שלי ולטעמי גם היותר מדוייק מהשלושה.
נסו ותהנו! 🙂